Inloopdouches en douchecabines zijn er in vele soorten en maten. De meeste glaswanden zijn voorzien van standaard helder glas met en standaard muurprofiel en stabilisatiestang, maar het aanbod aan douchewanden is vele malen groter dan dat. Zo zijn er glasplaten met een Nano anti-kalk coating, douchewanden voorzien van veiligheidsglas en inloopdouches die zijn voorzien van gekleurde profielen. In deze blog lichten we enkele van deze glassoorten uit!

Nano anti-kalk coating
Om te beginnen zoomen we in dit artikel wat verder in op de glasplaten met een Nano anti-kalk coating. Deze coating is tegenwoordig te vinden op een groot aantal inloopdouches dat wij aanbieden. Een probleem waar veel consumenten na verloop van tijd tegenaan lopen is het feit dat er kalkvorming op de douchewand of douchecabine ontstaat. De Nano anti-kalk coating zorgt ervoor dat kalk- en zeepresten zich minder snel hechten aan de glasplaat. Door de coating stromen deze resten geleidelijk van het glas af en blijven ze niet op de inloopdouche zitten. Zo is een langere levensduur voor de douchewanden die met deze coating zijn uitgerust gegarandeerd.

Een klein misverstand dienen wij echter wel direct de wereld uit te helpen: als een douchewand of douchecabine is uitgerust met een Nano coating betekent dit niet dat u de glasplaten nooit meer hoeft te onderhouden. Ondanks het feit dat een glasplaat kan zijn uitgerust met deze coating, kan er na verloop van tijd tóch kalkvorming ontstaan. Het verschil tussen een reguliere, onbehandelde glasplaat en een glasplaat met een Nano coating, is dat kalk- en zeepresten zich minder snel zullen hechten aan het glas. Ondanks dat is deze kalkvorming niet volledig uit te sluiten. Wij adviseren wij dan ook om ten alle tijden de douchewand na een douchebeurt met koud water af te spoelen en deze vervolgens droog te trekken met een douchewisser. Zo heeft u gegarandeerd lang plezier van uw inloopdouche of douchecabine!De ‘Frame’ inloopdouches hebben een heldere glasplaat met een mat zwart profiel die zijn voorzien van een mat zwart raster, wat deze douchewand uitstekend geschikt maakt voor de industriële badkamer!

Veiligheidsglas
Naast een Nano anti-kalk coating zijn veel douchewanden tegenwoordig ook voorzien van veiligheidsglas, ook wel Safety Glass genoemd. Dit type glas heeft deze naam te danken aan het feit dat wanneer de glasplaat breekt, deze direct verbrokkelt in duizenden kleine stukjes van ongeveer 0,5-1 cm groot. Doordat het glas in zulke kleine stukjes breekt voorkomt u eventuele letselschade als gevolg hiervan. Verder heeft veiligheidsglas als kenmerk dat het onmogelijk is om erin te snijden waardoor er in dit soort glas ook niet geboord kan worden. Met veiligheidsglas bent u dus verzekerd van een bijzonder sterke glassoort.

De Best Design Erico douchecabine is voorzien van helder veiligheidsglas met een glasdikte van slechts 6 mm. Het veiligheidsglas zorgt ervoor dat, mocht de glasplaat onverhoopt breken, deze in duizenden kleine stukjes breekt. Hiermee wordt eventuele letselschade voorkomen en is uw veiligheid ten alle tijden gegarandeerd.

Gekleurde profielen Pro Line
De meeste inloopdouches worden standaard geleverd in combinatie met een muurprofiel en een stabilisatiestang die zijn gemaakt van RVS of verchroomd messing. De Pro Line-serie van ons eigen merk Boss & Wessing heeft echter ook een ruim aanbod aan profielen in de meest uiteenlopende kleuren. Zo wordt de Pro Line-serie onder andere aangeboden in de kleuren mat zwart, geborsteld koper, geborsteld messing goud en nog véle andere kleuren die deze inloopdouches zeer uniek in haar soort maken!

De Pro Line inloopdouches zijn bovendien leverbaar in verschillende soorten glasplaten. Naast douchewanden die zijn voorzien van helder glas zijn de Pro Line inloopdouches ook leverbaar met een middenband, met donkergekleurd rookglas en melkglas. En ja, de douchewanden zijn voorzien van zowel een Nano anti-kalk coating als veiligheidsglas, waardoor een hoge kwaliteit en lange levensduur voor de Pro Line inloopdouches gegarandeerd zijn!