De feestdagen zijn achter de rug, de kerstversieringen zijn weer opgeborgen en we beginnen vol frisse moed aan het nieuwe kalenderjaar: 2020 is van start gegaan! Een nieuw jaar, een nieuw decennium, én nieuwe trends in de sanitair wereld. In dit blog lichten wij enkele badkamertrends uit waarvan wij verwachten dat we ze dit jaar terug gaan zien in de Nederlandse badkamer- en toiletruimtes!

Spiegels in unieke vormen
We beginnen dit artikel over aankomende badkamertrends met badkamerspiegels. Een spiegel is in de badkamer onmisbaar te noemen. De meeste badkamerspiegels in Nederland hebben een rechthoekige of ronde vorm, maar waarom zou je altijd maar aan deze traditionele vormen vast moeten houden? Júist een spiegel kan een badkamer net dat extra stukje sfeer geven! De spiegels van het merk Martens Design zijn het uitstekende voorbeeld van creatief ontworpen spiegels met oog voor detail en design. Naast de traditionele rechthoekige en ronde spiegels biedt Martens Design ook spiegels in bijvoorbeeld Hexagon vormen. Maar de keuze bij dit merk is nóg uitgebreider! Zo hebben wij ook de Joling en Barbapapa spiegels van Martens Design in ons assortiment opgenomen. Deze spiegels worden gekenmerkt door de ovaal-achtige vormen. De spiegels zijn leverbaar in diverse lengte- en breedtematen waardoor ze in iedere badkamer uitstekend tot recht komen!

Badkamerspiegel Martens Design Hexagon

Badkamerspiegel Martens Design Hexagon 3D

Badkamerspiegel Martens Design Joling

PVD-coating
PVD-coating is niet iets wat nieuw is in de sanitair wereld, maar desalniettemin nemen wij de PVD-coating toch mee in dit artikel over badkamertrends in 2020. Badkamer artikelen die zijn uitgerust met een PVD-coating zijn voorzien van een dunne, maar sterke toplaag dat middels verdamping op het product gecreëerd wordt. Door het verdampen van een vloeibaar metaal wordt de damp als het ware op het product ‘geslagen’. Wanneer de damp op het product is beland, ontstaat er een prachtige, gladde laag. Een PVD-coating is, ondanks het feit dat deze flinterdun is, behoorlijk sterk. Daardoor hebben artikelen met deze afwerking niet alleen een fraai uiterlijk maar is een lange levensduur ook gegarandeerd!

Het Duitse merk Herzbach levert uitsluitend kranen en badkameraccessoires die zijn voorzien van een PVD-coating. Sindskort verkopen wij deze artikelen op onze website. Naast het feit dat de Herzbach kranen en accessoires zijn voorzien van deze coating, zijn deze artikelen óók nog eens leverbaar in bijzondere kleuren: naast de standaard afwerkingen in de kleur chroom biedt Herzbach ook een ruim assortiment aan gekleurd sanitair (daarover later meer) zoals koper, zwart en messing goud.

Herzbach Koper



Herzbach Zwart

Herzbach Messing Goud

Tegels in XL-formaat
Een andere nieuwe badkamertrend is de opkomst van tegels in XL-formaat. Op onze webshop en in onze showroom bieden wij sinds enkele maanden tegels in dit formaat aan. De XL vloertegels (die tevens geschikt zijn als wandtegel) hebben een breedte van 120 cm, terwijl de lengtes leverbaar zijn in 240, 260 en 280 cm. De XL vloertegels zijn te koop in verschillende unieke kleuren die uitstekend tot recht komen in zowel de badkamer als in de woonkamer. De grote formaten zorgen voor een luxe en ruimtelijke uitstraling. We kunnen deze tegels met dit grote formaat dus met recht een aankomende badkamertrend voor 2020 noemen!

Vloertegel XL Mykonos Canar 120x260 cm

Vloertegel XL Etile Caravaggio Pulido Antraciet Glans 120x260 cm

Vloertegel XL Etile Modena Crema Glans 120x260 cm

Gekleurd sanitair
We sluiten dit artikel over badkamertrends in het komende jaar af met gekleurd sanitair. Waar jarenlang wit altijd de dominante kleur geweest is in de badkamer, zien we sinds enkele jaren daar steeds meer verandering in komen. Er vond met de opkomst van mat zwart sanitair enkele jaren geleden al een ware ‘industriële revolutie’ plaats in de sanitair wereld, maar daar is het niet bij gebleven: ook speelse en vrolijke kleuren als groen, blauw en zelfs roze zien we steeds vaker terug in de Nederlandse badkamers en toiletten.

Het merk Salenzi onderscheidt zich op dit gebied direct van andere merken. Dit merk speelt uitstekend in op de groeiende vraag naar gekleurd sanitair en heeft een rijk assortiment aan gekleurde wastafels, bidets, toiletpotten, kranen en nog veel meer. Gaat u voor een industriële look? Dan kunt u kiezen voor de mat zwarte kleuren die Salenzi biedt. Wilt u een speelser karakter creëren? Dan zijn de kleuren groen, beige, grijs en roze slechts een kleine greep uit de ruime keus! 

Wandcloset Salenzi Civita 50x35x36.5cm Keramiek Rimless Mat Beige

Fontein Salenzi Spy 40x30 cm Mat Legergroen


Ronde Wastafel Opbouw Salenzi Unica Round 40x20 cm Mat Roze

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er dus meer dan genoeg badkamertrends voor het komende jaar die eraan zitten te komen! Wilt u meer weten over de genoemde artikelen? Dan kunt u ten alle tijden per mail contact met ons opnemen via [email protected]. Telefonisch zijn wij op werkdagen bereikbaar van 10.00 tot en met 18.00 uur en op koopavonden (dinsdag- en donderdagavond) zelfs tot 21.00 uur. Telefonisch zijn onze klantenservice medewerkers bereikbaar op het nummer 036-8442222.

Ook bent u altijd welkom in onze showroom in Zeewolde om een kijkje te nemen. Wij zijn van maandag tot en vrijdag geopend van 09.00 tot en met 18.00 uur, met uitzondering van de koopavonden op de dinsdag en donderdag, wanneer wij tot 21.00 uur geopend zijn. Op zaterdag is onze showroom geopend van 10.00 tot 17.00 uur en staan onze professionele verkopers klaar om u het best te informeren omtrent de nieuwste badkamertrends!