Vandaag (17-5-21) is het plantendag! Planten kunnen een badkamer leuk opfleuren, maar niet elke plant is geschikt voor deze ruimte. Toch zijn er best nog wel wat planten die prima kunnen vertoeven in de badkamer. Voor deze planten zijn een hoge luchtvochtigheid en warme temperaturen geen probleem. In deze blog geef ik je 7 planten die in de badkamer kunnen leven.

1. Lepelplant

Planten geven niet alleen kleur en sfeer aan een ruimte, ze zijn ook erg gezond. De Lepelplant helpt namelijk de lucht te zuiveren! Met grote bladeren ziet deze plant er ook nog eens erg leuk uit. De Lepelplant komt van oorsprong uit de Amazone en is daarom perfect voor in de badkamer. Deze plant staat het liefst in een ruimte waar het warmer is dan 18 graden. Verder mag de grond altijd nat aanvoelen, de Lepelplant houdt van water. Heb je een raam in jouw badkamer? Zet de Lepelplant dan niet vol in de zon.

Lepelplant

2. Varen

De Varen is net als de Lepelplant een luchtzuiverende plant. De Varen komt oorspronkelijk uit de (sub)tropen. Daarom kan deze plant goed in de badkamer. De Varen houdt van warmte. Voorkom daarom temperaturen onder de 15 graden, maar in huis zal dit niet snel het geval zijn (zeker niet in de badkamer). Zet jouw Varen in de schaduw of half schaduw. Deze plant houdt van vochtigheid. Zorg er dus voor dat de grond altijd vochtig is.

Varen

3. Scindapsus

Nog zo’n mooie en luchtzuiverende plant: de Scindapsus! Je raadt het al: de Scindapsus komt uit een tropisch gebied, namelijk Zuidoost-Azië. Deze hangplant vertoeft perfect in de badkamer. Net als bovenstaande planten dient de grond van deze plant altijd vochtig te zijn. Geef je hem teveel water? Dan gaat de Scindapsus zweten. Zo zie je precies wanneer je teveel water geeft.

Scindapsus

4. Vrouwentong

Vrouwentong staat ook wel bekend als Bajonetplant, Slangenplant of Schoonmoederstong. De plant dankt zijn, of haar, naam aan de scherpe punten aan het eind van het blad. Tja, ik verzin de namen ook niet! Maar deze plant doet het heel goed in de badkamer. Net als bovenstaande planten zuivert Vrouwentong de lucht en zorgt hij voor meer zuurstof. Deze plant is erg sterk en kan daardoor bijna overal groeien. Het is een erg makkelijke plant die weinig verzorging nodig heeft. Geef de plant eerder te weinig dan teveel water. Door zijn herkomst uit de woestijn kan deze plant wel tegen wat droogte.

Vrouwentong

5. Orchidee

Orchideeën houden van een hoge luchtvochtigheid. Dit komt door zijn afkomst uit de tropische regenwouden. Deze mooie plant is daarom ideaal als badkamerdecoratie! De bloem van een Orchidee kan wel 3 maanden goed blijven. Je hebt dus lang plezier van deze plant. Wanneer jouw Orchidee uitgebloeid is snoei je hem bij en later zal hier weer een nieuwe bloem uit bloeien.

Orchidee

6. Aloë Vera

De Aloë Vera staat bekend om zijn vlezige bladeren. Deze plant kan goed tegen een stootje en is daarom ook goed geschikt voor in de badkamer. Aloë Vera komt oorspronkelijk uit Afrika. Een ander leuk feit over deze plant is dat het al jarenlang functioneert als geneesmiddel. Tot ver in het verleden gebruikte men Aloë Vera als middel tegen maagklachten, verstopping en jeuk. Daarnaast werd het sap gebruikt als middel voor wonden en als zonnebrand! Deze plant heeft niet veel water nodig. Zet hem in (half) schaduw.

Aloë Vera

7. Bromnelia

Nummer 7 is de Bromnelia. Deze plant staat bekend om zijn sierlijke bloemen. Een prachtige plant die ook in de badkamer kan wonen! De Bromnelia heeft weinig water nodig. Zolang de grond vochtig is, is het goed. Er mag zich nooit een laagje water in de pot bevinden, dit is slecht voor de plant. De Bromnelia slaat water op in zijn bloem. Zorg er daarom altijd voor dat er een laagje water in de kelk zit. Wist je dat Bromnelia familie is van de Ananasplant?

Bromnelia

Welke plant staat er (straks) bij jou in de badkamer?