Montage

Tegeldepot biedt geen werkzaamheden zoals montage van tegels en sanitair en andere klussen.

Klussen zoals het verbouwen van uw badkamer of toiletruimte moeten vaak uit handen worden gegeven aan de echte vakmannen. De prijzen lopen vaak behoorlijk uit een. Voor onze bezoekers op de website hebben wij een lijst met veel voorkomende klussen met landelijke heldere standaard klusprijzen.

Standaard landelijke klusprijzen die u kunt gebruiken bij het bespreken van een montage opdracht met uw eigen installateur

Houd er rekening mee dat onderstaande prijzen vaak inclusief reiskosten zijn, met benodigde (onzichtbare) bevestigingsaterialen (behalve tegellijm) en in de BTW.  Deze prijzen zijn er op gebaseerd dat u de materialen koopt en dat de klus door 1 vakman gedaan kan worden. Vraag uw monteur gerust naar de kosten om de materialen op de plaats van uitvoering te brengen of te leveren. 

 

Tips voor het maken van een afspraak met een monteur

  • - Afhankelijk van de omvang en complexiteit van de klus, kunt u met uw monteur vooraf een prijs per uur, een begroting of een vaste prijs afspreken. 
  • - Het staat u geheel vrij alle zichtbare materialen, zoals tegels, bad, badmeubels, etc. zelf te kopen. 
  • - Alle onzichtbare materialen, zoals lijm, leidingwerk, bevestigingsmaterialen, etc. kunt u zelf aanschaffen, maar worden vaak door de monteur in rekening gebracht. Altijd goed om dat na te vragen.
  • - Reiskosten zitten vaak al bij de klus inberekend. Soms worden ze ook apart gefactureerd door de monteur. Reiskosten bedragen vaak € 0,25 per kilometer plus parkeerkosten.
  • - Wanneer uw monteur een artikel moet plaatsen wat voor 1 man te groot of te zwaar is (en u kunt zelf niet even een handje helpen), vraag dan aan uw monteur naar de extra kosten.
  • - Indien u met uw monteur een begroting of vaste prijs overeenkomt, dient u op voorhand vaak minimaal 20% van de totale offerte te voldoen. Dit kan ook per monteur verschillen.
  • - Bij oplevering dient u het saldo van de daadwerkelijk uitgevoerde werkzaamheden te voldoen. Dit kan contant maar ook via een eenmalige machtiging zijn.
  • - Heeft u iets over de garantie afgesproken? De garantiebepalingen zijn van toepassing als u daar ook voor heeft getekend.