Douchecabine Vijfhoek 17 producten

Een vijfhoekige douchecabine heeft een bijzondere vorm en draagt hierdoor bij aan een luxe uitstraling en design look in uw badkamer! De vijfhoekige douchecabine zorgt ook voor meer ruimte buiten de doucheruimte, omdat de hoeken zijn afgesneden. Dit maakt de perfecte douchecabine voor in uw badkamer: ruimtebesparend én stijlvol.
Lees meer Minder tonen
Wis filters

17 producten

per pagina
Filter & sorteer

Foto-tabel  Lijst 

17 producten
Wis filters

17 producten

per pagina
Filter & sorteer

Foto-tabel  Lijst 

17 producten

Afmeting vijfhoekige douchecabines

De belangrijkste afmetingen van een douchecabine zijn de lengte en de breedte. Deze maten geven namelijk aan hoeveel ruimte de vijfhoekige douchecabine in beslag zal nemen in uw badkamer. De vijfhoekige douchecabines zijn onder andere in de volgende afmetingen verkrijgbaar:

  • • 90x90 cm
  • • 100x100 cm
  • • 120x120 cm

Vijfhoekige douchecabine materialen

De profielen van vijfhoekige douchecabines zijn vrijwel altijd uit aluminium vervaardigd, maar ook messing wordt vaak gebruikt. Het profiel van een vijfhoekige douchecabine zorgt er voor dat alle onderdelen bij elkaar blijven. De profielen bepalen ook deels de uitstraling van uw douchecabine. Om er voor te zorgen dat u lang plezier zult hebben van uw douchecabine, worden de cabines vervaardigd uit materialen die niet roesten. Aluminium en messing zijn bestendig tegen vochtige omstandigheden en hierdoor uitermate geschikt voor in de badkamer. Houdt er wel rekening mee, dat ook aluminium en messing regelmatig met een doekje afgenomen dienen te worden!  

Vijfhoekige douchecabine type glas

Een vijfhoekige douchecabine wordt compleet gemaakt door glazen platen. Deze glazen platen zijn uitgevoerd in diverse type glas. Helder glas is het meest gebruikelijk bij douchecabines. Dit is over het algemeen ook de goedkoopste optie, omdat het verder niet bewerkt is. Door helder glas te gebruiken oogt de badkamer overigens groter. Dit betekent wel dat als u uw badkamer met andere badkamergenoten deelt, u weinig privacy heeft tijdens het douchen. Bent u op zoek naar een ander type glas? Neem dan ook een kijkje bij de kwartronde of vierkante douchecabines.

Net als bij het profiel van de douchecabine willen wij u aanraden de glazen platen van de douchecabine dagelijks na het douchen af te spoelen met koud water en droog te trekken met een douchewisser.

Glasdikte

De vijfhoekige douchecabines kunnen ook verschillen in glasdikte. Onze vijfhoekige douchecabines hebben een glasdikte van 6 mm en 8 mm.

Glasbehandeling vijfhoekige douchecabines

Een vijfhoekige douchecabine kan de volgende glasbehandelingen bevatten:

  • • NANO Antikalk coating

Een vijfhoekige douchecabine met Nano coating, beschermt het glas tegen kalk en geeft de douchecabine altijd een glanzende uitstraling. De coating zorgt er voor dat kalk en zeepresten zich minder snel hechten aan het glasplaat. Een douchecabine moet desondanks altijd onderhouden worden. Houdt het bij door de douchecabine dagelijks na gebruik met koud water af te spoelen en daarna met een douchewisser overheen te gaan. 

  • • EasyClean coating

De EasyClean coating is ontwikkeld om vuil, zoals vet, olie, kalk of fijnstof eenvoudig te verwijderen. Door de sterke anti-hechting is het glas makkelijk schoon te maken. Daarbij is de coating ook nog eens duurzaam: UV-resistent en slijtvast. De coating maakt het schoonmaken een stuk eenvoudiger. Easy to clean!

  • • Veiligheidsglas

Al onze vijfhoekige douchecabines zijn voorzien van veiligheidsglas, ook wel Safety Glass genoemd. Als het glasplaat breekt dan verbrokkelt deze in duizenden kleine afgeronde stukjes van ongeveer een halve centimeter tot maximaal een centimeter. Mochten deze kleine stukjes toch aan elkaar blijven kleven, dan zijn ze zo dooraderd dat ze meteen uit elkaar vallen als ze met iets in aanraking komen. Hierdoor is de kans op letsel minimaal. Bij veiligheidsglas bent u verzekerd van een bijzonder sterk glassoort!

Vijfhoekige douchecabine in combinatie met douchebak

Mocht u uw vijfhoekige douchecabine willen combineren met een douchebak dan adviseren we u om uw gewenste douchecabine te combineren met een douchebak van hetzelfde merk. Zo weet u zeker dat de douchebak en douchecabine goed op elkaar aansluiten. Let wel op dat u voor de juiste afmeting kiest!

Bent u geïnteresseerd en wilt u een complete of gesloten vijfhoekige douchecabine kopen?

Een complete vijfhoekige douchecabine beschikt over onder andere een douchecabine, douchebak, kranen, deur(en) en eventueel verlichting. De complete douchecabines zijn gesloten en vrijstaand te plaatsen. Het voordeel van een complete douchecabine is dat het inclusief alles wat u voor uw doucheruimte nodig heeft, wordt geleverd. Klapdeuren en draaideuren zijn het meest voorkomend bij een vijfhoekige douchecabine. Wilt u graag advies voordat u een aankoop doet? Dan bent u natuurlijk van harte welkom om contact op nemen met onze klantenservice! Ook in de showroom helpen wij u graag.

Voor- en nadelen van een vijfhoekige douchecabine

Een vijfhoekige douchecabine heeft als voordeel dat het afgesneden hoeken heeft, waardoor het niet te veel ruimte inneemt in uw badkamer. Doordat de hoeken zo strak zijn afgesneden heeft de vorm een bijzondere uitstraling. Daarbij houdt een vijfhoekige douchecabine ook de warmte van de douche binnen de gesloten douchecabine. Een nadeel is overigens dat in tegenstelling tot een inloopdouche een vijfhoekige douchecabine wel een deur heeft waar u rekening mee dient te houden. Het openen en sluiten van de deur neemt meer ruimte in beslag in de badkamer dan alleen de afmeting van de douchecabine.

Voordelen:

  • • Ruimtebesparend
  • • Bijzondere vorm
  • • Houdt ook warmte binnen

Nadeel:

  • • Deur neemt extra ruimte in beslag